Om Elche

Elche, Valencia provinsens tredde største by, ligger i Bajo Vinalopo regionen. Byen ligger circa 10 kilometer fra Middelhavet, med Vinalopó elven som splitter byen i to deler.

Byen har alt en kan ønske seg – god mat, uteliv (både på dagtid og natt, 365 dager i året), shopping, mye muligheter for å gå turer, enkel reise connection til både Murcia og Alicante. Flyplassen El Altet (Alicante) ligger 15 minutter unna byen.

Både sin Mauersk fortid og flotte Barokk arkitektur kan observers rundt i hele byen.

I gamlebyen, “casco antiguo,” finner man Basilica de Santa Maria, en grandiøs cathedral som vekker oppsikt. Rundt kirken finner man trange gågater med koselige, lokale, tapasrestauranter, samt finere plasser der man kan oppleve en smak av gourmet med spansk vri. Barer finner man på hvert et hjørne, også er det et par gater med nattklubber om man ønsker å oppleve byens livelig nattliv (uten masete gateselgere man finner ellers, hehe!).

Byen er ansett for å være veldig trygg, hvertfall i forhold til de andre byene langs charter byene på Costa Blanca. Kriminalitet følger som regel etter turisme.

 

Om man er glad i å shoppe, så trenger man ikke å gå så langt. Mellom restaurantene og kafeene i gamlebyen finner man små lokale klesbutikker og enda flere skobutikker. Elche er kjent for sine over 1000 skofabrikker som spesialiserer seg på skinn.

Fra katedralen kan man se “Palacio de Altamira,” et lite slott med mye sjarm, bygget på 1100 tallet.

Slottet ligger på kanten av elven og berømte palmeparken.

Man kan komfertabelt gå langs elven i timesvis, da byen har ordnet ordentlige turstier med fargefull gatekunst og en stor variasjon av planter. Det er en spesiell opplevelse å kjenne som at man nesten er ute i jungelen, når man egentlig går midt i sentrum av en storby.

Palmeparken ble deklarert en UNESCO World Heritage Site i 2000 med sine 200,000 daddelpalmer.

 

 

På andre siden av elven begynner nydelen av byen. Her kan man finne enda mere shopping – Corte Ingles, Centro Comercial l’Aljub blant annet.

 

Er man glad i å lage mat selv, anbefaler vi deg å ta en tur til matmarkedet på fotballstadion på søndager. Bonder fra dalene mellom Elche og Murcia reiser til Elche med ferskplukket grønnsaker, frukt, og nøtter av alle sorter. Det finnes spekeskinke og osteboder også. Klarer man å bruke mere en 20 euro, så ender man fort opp med flere poser en man klarer å bære. Det går også an å kjøpe seg flotte skinnsko til knapt 10 euro her også!

Et par barer/kafeer har åpent også, da å trokle gjennom 100+ boder kan ta sin tid!